A boltban kapható gyümölcsjoghurtok meglepően sok cukrot tartalmaznak. Ha valóban egészséges, kiegyensúlyozott reggelire vágysz, villám gyorsan elkészítheted otthon saját turbo joghurtodat!
Keverj nyáron firss szezonális gyümölcsöket, télen befőtteket egy natur joghurtba.
Szórd meg homoktövis őrleménnyel így gondoskodhatsz az emésztést segítő rostok, bőséges E-, A- és C-vitamin, valamint az értékes omega zsírsavak beviteléről.
Ha téli reggelire szánod, forrázz le pár kanál finom zabpelyhet, majd 3 perc pihenő után keverd bele a homoktövises gyümölcsjoghurtodat és kanalazd még melegen.
Ha kedveled a ropogós falatokat, próáld ki granolával megszórva!
-
2 dl görög joghurt (nyáron jól behűtve, télen meleg zaphellyel elkeverve ajánjuk!)
-
2 tk Homoktövis őrlemény
-
1 marék friss szezonális gyümölcs : szeder, málna, eper, ribizli, őszibarack (télen befőttel)
Ízlés szerint édesítheted mézzel, steviával, de sokszor maga a gyümölcs édes íze is elegendő 🙂