Miért vált szükségessé a superfoodok fogyasztása?
Agrár- és Kertészmérnökként az egyetemen szembesültünk először azzal, hogy a manapság termesztett zöldségek, gyümölcsök vitamin-, ásványianyag- és nyomelemtartalma 50%-95%-al csökkent az elmúlt 50 év során.
Ahhoz hogy szervezetünk megfelelő mennyiségben, természetes forrásból hozzájuthasson a számára nélkülözhetetlen tápanyagokhoz, szükség van olyan növényi superfoodok fogyasztására, melyek a legnagyobb változatosságban és koncentráltan tartalmazzák ezen értékes anyagokat. A superfood-ok közt is kiemelkedő beltartalmú a homoktövis, ezért is szerettünk bele lassan 10 éve 🙂
Miért válassz hazai terményeket?
A távoli országokból importált szuperélelmiszerek (pl: chia, avokádó) szállítása rendkívül környezetszennyező és nem tudhatjuk azt sem, milyen növényvédőszerekkel permetezték az asztalunkra kerülő terményt. Emellett fontos szempont, ha hazai vegyszermentesen termesztett élelmiszert választunk, azzal az itthoni termelők fennmaradását támogatjuk.