Igazi ünnepi desszert!
A tészta hozzávalói:
- 25 dkg zabkeksz morzsa
- 1 ek darált mandula
- 8 dkg olvasztott vaj
A krém hozzávalói:
- 500g mascarpone krémsajt
- 150g cukor
- 4 ek liszt
- 4 tojás
- 2,5 dl tejföl
- 2 tk vaníliakivonat
Gyümölcszselé hozzávalói:
- 2 ek homoktövisvelő
- 1 dl víz
- 1 ek cukor
- 1 ek porzselatin
Az olvasztott vajat az édes zabkekszmorzsa+mandula keverékére öntöm és egy kerek, lecsatolható oldalú tortaforma aljára nyomogatom, majd a krém hozzávalóit rövid ideig robotgéppel összekeverem és a formába öntöm a tészta tetejére. Kb 170-180 fokon megsütöm (35-40 percig). Sütés után mindenképp ki kell hűteni mielőtt a tetejére tesszük a homoktövises gyümölcszselét! Egy kislábosban felmelegítem a vizet, 1 ek hidegvízben elkeverem a porzselatint és a cukort majd a forró vízhez hozzáöntöm. Végül belekeverem a homoktövisvelőt és leveszem a tűzről. Kicsit hűlni hagyom és mikor sűrűsödni kezd, a kihűlt (esetleg felszeletelt) torta tetejére csorgatom.